Videojuegos, Warhammer 40.000

Anàlisi del videojoc Space Marine

Space Marine

Des de fa un temps, tot aficionat als jocs de l’entorn de Games Workshop està disfrutant d’una sèrie de videojocs que s’inspiren en els universos fantàstics de la companyia britànica.

L’última entrega és Space Marine, basat en l’univers de Warhammer 40.000, i ve de la mà de THQ, ecarregats de portar a suports digitals un bon grapat de títols de jocs de taula. En aquest anàlisi, no entrarem en detall en si té uns gràfics bons o no, sinó que només ens interessarà la seva jugabilitat i nivell d’entreteniment.

En el videojoc encarnem un sergent dels Marins Espacials que haurà d’enfrentar-se a muntanyes d’enemics en companyia dels seus homes d’ala. Per tot això, contarà amb armes de trets com la pistola Bolter, un Bolter, un rifle de precisió i un llençagranades. Addicionalment, tindrà a la seua disposició granades de mà explosives i la seva lleial espasa serra.

La demo en la versió per la consola Xbox 360 ens ofereix dos escenaris. En el primer podrem disfrutar d’una missió que consistirà en dominar tot el mapa d’accions amb el comandament. Canviar l’arma, disparar, recarregar,… ràpidament podrem comprovar que tot i ser un joc d’arcade no podrem llençar-nos de cap a tots els enemics que ens apareixeran, sinó que haurem d’anar cobrint-nos amb els nostres companys a mode d’escut i anar matant-los poc a poc a base de trets.

En la segona missió que tenim disponible anirem equipats amb un Jetpack, com si fóssim un Marine Espacial d’assalt qualsevol. Quan ens enlairarem ens donaran l’oportunitat de fer una càrrega en un punt marcat, indicat amb una senyal a la pantalla de prémer «X». Si ho fem, causarem danys considerables als enemics allà presents.

La cosa que més ens ha sorprès és que si a un enemic l’aturdim amb el botó «Y» i a continuació premem «B», recuperem vida. L’opinió d’aquest humil aficionat és que canta una mica, potser els desenvolupadors no sabien com curar durant la batalla al nostre personatge i es van permetre aquesta llicència.

A part d’aquest petit detall, el joc el considerem molt interessant i entretingut. A més, en alguns punts cap al final de la primera missió, el joc es torna bastant més difícil, tot i que no impossible de passar, cosa que està molt bé per què no dóna la sensació de què ens ho donin tot mascat. També hem de destacar el fet de què és totalment lineal, ja que no hi ha possibilitat de perdre’s ens els mapejats que hem pogut provar.

En conclusió, és un títol que val la pena donar-li una oportunitat per què difícilment ens avorrirà, i com alicient tenim que estarem en primera persona submergits en l’univers de Warhammer 40.000. Si d’aquí un temps trobeu el joc per uns 30-35€, doneu-li una oportunitat per què no us defraudarà.Space Marine

Hace tiempo ya que todo aficionado a los juegos del entorno de Games Workshop está pudiendo disfrutar de toda una serie de videojuegos que se inspiran en los universos fantásticos de la compañía británica.

El último es Space Marine, basado en el universo de Warhammer 40.000, y viene de la mano de THQ, los encargados de llevar al soporte digital a un gran número de títulos de juegos de mesa. En este análisis, no vamos a entrar en detalle en si tiene unos gráficos impresionantes o no, sino que sólo nos va a interesar la jugabilidad y el nivel de entretenimiento del juego.

En este videojuego encarnamos a un sargento de los Marines Espaciales que deberá enfrentarse a montones de enemigos en compañía de sus dos hombres de ala. Para ello contará con armas de disparo como la pistola Bolter, un Bolter, un rifle de precisión, y un lanzagranadas. Adicionalmente, tendrá a su disposición granadas de mano explosivas y su fiel espada sierra.

La demo, en su versión para la consola Xbox 360, nos ofrece dos escenarios. En el primero podremos disfrutar de la primera misión del juego en la que intentaremos dominar todo el mapa de acciones con el mando. Cambiar el arma, disparar, recargar,… rápidamente podremos comprobar que aún y ser un juego de arcade no podremos lanzarnos de cabeza a todo el barullo de enemigos que se nos aparecerán por delante, teniendo que ir cubriéndonos con nuestros compañeros a modo de muralla e ir diezmando a los enemigos a base de disparos.

En la segunda misión que tenemos disponible iremos equipados con un Jetpack, como si fuéramos un Marine Espacial de asalto cualquiera. Cuando estemos en el aire nos darán la oportunidad de hacer una carga en un punto marcado, indicado con una señal en pantalla de pulsar «X». De esta manera causaremos daños considerables a los enemigos allí presentes.

Lo que más nos ha sorprendido es que si a un enemigo lo aturdimos con el botón «Y» y a continuación pulsamos «B» recuperaremos vida. La opinión de este humilde aficionado es que canta un poco, seguramente los desarrolladores no sabían cómo curar durante la batalla a nuestro personaje y se permitieron esta licencia.

A parte de este pequeño detalle, el juego lo hemos encontrado muy interesante y entretenido. Además, en algunos puntos hacia el final del primer nivel, el juego se vuelve mucho más difícil, pero no imposible de pasar, lo cual está muy bien porque no da la sensación de que nos lo den todo mascado. También destacar que es totalmente lineal, ya que en los escenarios que hemos podido comprobar que no había posibilidad de perderse en los mapeados.

En conclusión, es un título que merece la pena darle una oportunidad, ya que difícilmente nos aburrirá, y como aliciente estaremos en primera persona sumergidos en el universo de Warhammer 40.000. Si en un tiempo encontráis el juego por unos 30-35€, dadle una oportunidad porque no os defraudará

Deja un comentario

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s